Kaucibus eu laoreet nunc

Geschiedenis van de stad

Heb je weleens het genoegen gehad de Franse keuken te proeven? Die unieke mix van kruiden, specerijen en ingrediënten zorgt voor een overweldigende smaak en heerlijke geur waar je nog regelmatig mijmerend aan terug zult denken. Wat heeft Odessa met de Franse keuken te maken vraag je je af?

Nou, de stad is zo’n beetje ontworpen door Fransen. Ze mengden er eerst wat verschillende bouwstijlen: romaans, gotisch, rococo en modern. Vervolgens voegden ze er wat Italianen, Turkmenen, Joden, Moldaviërs, Oekraïeners en Russen aan toe en topten het af met waarlijke vrijheid en belastingvrije import. Daarna kookten ze het in de brandende zon en verscheen Odessa: wonderlijk en overweldigend.

De inwoners vertelden er de leukste grappen; er werden genieën geboren; mensen waren er nooit verdrietig. Innemend, vrolijk, eerlijk en gastvrij. De stad van melk en honing vermaakt mensen en blijft eenieder die haar bezocht heeft vermaken in gedachten. Niemand kan handel drijven zoals de bevolking van Odessa; niemand kan kleding maken zoals haar inwoners en niemand kookt zoals in Odessa. Ontdek de stad waarin je van een lawaaiige markt ineens op een geordende boulevard terecht komtl waar vragen met vragen beantwoord worden en alles wordt benaderd met een mengeling van filosofie en ironie. Struin door de smalle steefjes; ruik de zee en de bloeiende acacia, vergaap je aan de kastanje kaarsen en neem alles in je op wat Odessa ademt!

 

    

    

    

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…