Feiten op een rij

Laat je inspireren

Odessa heeft altijd wel iets losgemaakt onder artiesten, beeldhouwers, schrijvers en dichters. Soms lijkt het alsof je hun inspiratie terugvindt in elk hoekje en gaatje van de stad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier enkele van de mooiste opera’s, musea, galerieën, tuinen en architecturen ter wereld te vinden zijn. In Odessa kun je jezelf onderdompelen in muziek, dans, literatuur en cultuur die zelfs de grootste kenner zal verbazen.

Een culturele mengelmoes

Door de geschiedenis heen heeft Odessa een enorme aantrekkingskracht uitgeoefend op avontuurlijke migranten van over de hele wereld: van artiesten tot handwerkslieden en van kooplui tot mariniers. Deze sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich hier uiteindelijk thuis gaat voelen. Meer dan 130 verschillende nationaliteiten wonen er samen en elke familie, straat en tuin heeft haar geheimen; soms blij, soms verdrietig – maar altijd fascinerend. Een bezoek aan het cultuurrijke Odessa overstijgt je verwachtingen. Altijd!

De stad waar je kunt leren

Zowel de zon als de natuur helpen de mens om beter te leren. Laat dat nu juist zijn wat in Odessa in overvloed te vinden is! De stad biedt naast een zonnig klimaat en prachtige landschappen ook de nodige mogelijkheden om te leren: van de Russische en Oekraïense taal tot kookkunst, schilderkunst, muziek en dans. Ook op het gebied van sport is er van alles te beleven. Hierbij zijn vooral duiken en zeilen er populair. Waarom zou je jezelf nog langer kwellen met stoffige boeken in koude klimaten? Odessa biedt je de mogelijkheid om te leren voor de toekomst terwijl je geniet van het nu.

Waar gezondheid en geluk normaal zijn

Inwoners noemen de stad ook wel moeder-Odessa. En moeder weet als geen ander hoe ze haar inwoners en gasten thuis moet laten voelen. Het warme briesje dat van zee waait, zonnige stranden, pittoreske kustplaatsjes en therapeutische modderbaden in zoutlagunes: de kuuroorden en gezondheidscentra van Odessa zijn er befaamd om en bieden inwoners en toeristen de mogelijkheid om aan hun gezondheid en lifestyle te werken. Ontdek bijvoorbeeld de 6 kilometer lange health-route waarlangs je kunt wandelen, joggen, fietsen en rolschaatsen. Eenmaal in Odessa leer je weer lachen en gezond te zijn!

Het hele jaar rond een geweldige vakantie

Elk seizoen heeft bezoekers iets te bieden in Odessa. In de lente is de hele stad bedekt onder een romantische bloesem van Acacia en in de hete zomers is het een waar paradijs voor toeristen. Wanneer in de herfst de stad goud kleurt kun je er genieten van zachte modderbaden en kleurrijke markten, en in de frisse winter kan zelfs de grootste connoisseur zijn honger stillen aan grootse feestmalen. Of het nu gaat om festivals, hippe uitgaansgelegenheden, theaters of muziek: elk jaargetijde in de stad laat blijvende herinneringen achter.

De smaak van Odessa

De smaak van Odessa bestaat niet alleen uit de groenten en fruit die op haar vele markten, zoals de beroemde Privoz, te vinden zijn. De stad smaakt naar méér. Het telt ruim 200 bars en restaurants waar eenieder zijn honger (of dorst) kan stillen, hoe bijzonder ook. De traditionele keuken van Odessa komt voort uit de mengelmoes van culturen en nationaliteiten. Joods, Armeens, Pools, Bulgaars. Vele traditionele keukens en hun lekkerste gerechten zijn vertegenwoordigd. De stad is zich ervan bewust dat liefde door de maag gaat.

Samenkomst van professionals, zaken en handel

Odessa, ooit opgericht als belangrijke handelshaven op de scheidslijn tussen verschillende culturen, wordt ook wel ‘de zuidelijke hoofdstad van Oekraïene’ genoemd. Samen met de aangrenzende gemeenten Illitsjivsk en Joezjnoeje vormt het een belangrijk handelsgebied in Oekraïene en biedt het de ideale mogelijkheden om zaken met plezier te mengen. Odessa is dé perfecte locatie om zaken te doen en conferenties, seminars en tentoonstellingen te houden. De stad kent als geen ander de waarde van internationale uitwisseling en heet bezoekers vanuit de hele wereld welkom. Deze kunnen hun intrek nemen in een breed aanbod aan accommodaties: de stad biedt meer dan 8800 bedden voor ieder budget in ruim 160 hotels.

Cruise naar Odessa

Het hele leven is één grote reis. Toch raden we je aan om niet je dagelijkse sleur te laten bepalen waar het je heen voert: laat je liever leiden door nieuwe indrukken! Odessa verbindt Oekraïene met de zee. Minstens ééns in je leven moet je de stad dan ook via de zee bereisd hebben. De indrukken die je opdoet zullen je de rest van je leven bij blijven. Vraag het de talloze passagiers van cruiseschepen die de stad hebben bezocht: ze zullen het allen bevestigen. Zodra je aanmeert is het tijd om je onder te dompelen in indrukken. Verken het energieke en kosmopolitische Odessa, waarna je na enkele dagen je reis langs over de Zwarte Zee voortzet. Odessa is ook een prima uitvalsbasis om steden als Varna, Istanboel en Batoemi te bezoeken.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…