Concert: kunstzinnige kinderen uit Odessa

Een spetterende concert van de leerlingen van muziekschool No. 13 in Odessa.  

Er komen ong. 40 kinderen o.a. het collectief "Kupalinka". Ze presenteren een muzikale en theatrale compositie "Rondom Marenonka liepen meisjes" (Oekr. "Кругом Мареноньки ходили дівоньки"). Dit is een ceremoniële setting voor de dag van Ivan Kupala.
Ook zullen andere leerlingen van deze muziekschool hun talenten laten zien. 

Arkadij Soroka - Het feest van Ivan Kupala
Arkadij Soroka - Het feest van Ivan Kupala


Kupalinka is de heidense godin van de liefde. De feestdag van Kupalle die aan haar is gewijd, wordt gevierd op een zomernacht. De legende zegt dat Kupalinka gelukkig zal worden als ze een bloeiende varen in het bos vindt. Onder dit voorwendsel gingen alle jonge mensen 's nachts naar het bos, maar wetend dat de varen niet kan bloeien, regelden ze eenvoudigweg een feest.

 

 


De dag van Ivan Kupala (Johannes de Doper) is een groot zomerfeest in Oekraï​ne, Rusland, Wit-Rusland, Letland, Litouwen, Polen en andere landen. ​Veel mensen associëren dit feest en de nacht van 6 juli met springen over het vuur. ​Het feest van Ivan Kupala is het vieren van drie geschenken van de natuur - het vuur, het water en de wilde kruiden.
 

Odessa op bezoek

over

Het project "Odessa op bezoek" is bedoeld om de stad zowel op de nationale als internationale markten te promoten en presenteert Odessa als een cultureel en toeristisch centrum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…